Макаронена лазаня със спанак

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Макаронена лазаня със спанак

Възраст: след 18 месеца
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:

  • 300 гр макарони (буквички или кус кус)
  • 100гр спанак
  • 100гр коприва
  • 2-3 перца зелен лук
  • 1-2 супени лъжици смлени орехи
  • сол
  • черен пипер
  • 2 супени лъжици брашно
  • 300гр прясно мляко

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват. Спанакът, копривата и зеленият лук се задушават заедно до пълна готовност. След това зеленият сос се подправя с малко сол, смлени орехи и черен пипер по желание.

За получаване на белия сос брашното се запържва в малко мазнина, прибавя се млякото и се вари на слаб огън до сгъстяване.

След като са сварени макароните се сипват в тавичка и се заливат първо със зеления, после с белия сос. Не се бърка, оставя се на пластове. Най-отгоре може да се настърже малко кашкавал. След това тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса около 20-30мин. Маха се фолиото и се допича за още 10-ина минути.



18. 03. 2011 / Маргарита Соколова



Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и може да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби